Tradycyjny rosół przygotowywany według naszego przepisu stosowanego od początku
Żurek po Śląsku serwowany z jajkiem
Flaczki wołowe według specjału Amaro podane z serem
Aromatyczna zupa na bazie pomidorów z dodatkiem warzyw, mięsa i ziół.
Grillowana polędwica wieprzowa w akompaniamencie batatów z dipem Aioli oraz grillowanymi warzywami
43 ,-
Rolada śląska wieprzowa otoczona kluskami w sosie własnym oraz modra kapusta
42 ,-
Okrasa z boczku i cebuli
Okrasa z boczku i cebuli
Okrasa z boczku i cebuli
ser panierowany i smażony podawany z żurawiną, bataty w towarzystwie sałatki sezonowej z dresingiem
ziemniaki i surówka z marchewki
filet z piersi kurczaka hodowanego na wolnym wybiegu w panierce z mozzarelli, frytki oraz surówką
schab zawijany z pieczarkami i serem, kartofle ze świeżym koperkiem, podawane z surówką z białej kapusty
grillowana polędwica wieprzowa w akompaniamencie batatów, z dipem Aioli oraz grillowanymi warzywami
polędwica wieprzowa w sosie borowikowym podawana z kluskami oraz kapustą
rolada śląska wieprzowa otoczona kluskami w sosie własnym oraz modra kapusta
panierowany filet z kurczaka de’volai, frytki oraz surówka z marchewki
kotlet po szwajcarsku z frytkami oraz surówką z białej
kotlet schabowy, ziemniaki i surówka
Wątróbka drobiowa, ziemniaki oraz kapusta kiszona
filet z dorsza panierowany z frytkami i surówką z kapusty białej
pstrąg według przepisu amaro w akompaniamencie frytek dodatkowo surówka z kapusty kiszonej i jabłka
łosoś z masłem czosnkowym w towarzystwie ćwiartek ziemniaka podany razem z sałatką sezonową
sałata lodowa, pomidor, kurczak, sos ala Amaro, ser, jajko
sałata strzępiasta, ogórek, pomidorki koktajlowe, roszponka, kurczak grillowany, dresing